pondělí 22. dubna 2013

Hrůza! Aneb, dnešní doba jízdy na koni.

Bohužel. ,,Časy se mění, jako hadovi kůže..."( jo to jsem teď vymyslela )
Když se na to tak koukám.
V dnešní době se o tom, že nasednete na poníka a svižně ho rozcváláte a práskáte bičem- nedá se říci, že je to jízda na koni.
Často jsou koně využíváni jako ,,STROJE". Prostě mi přijde stupidní, že přijdete do stáje a tam máte osedlaného koně, dostanete bič a chudák kůň je pak přiškrcený a nepohne nohou.
Sami se podívejte, dejte to na 2:31 a chvíli čekejte...chudák kůň! Ať ta holka třeba umře! Takhle trápit chuďárka, jak ho to musí bolet.
                                                      :'((( Říkejte si co chete,a le tohle je vrchol. Já vím- ,,jen" pád.
                                                               Ale nikdo nemyslí na to, co se koni může stát. Jo,oni              CHTĚJÍ                                      prachy, proč myslíte, že koně chovají. Nemůžu.




                                                         Teď Vám ukážu, co je vrchol umět s koňmi :)
       
 Ještě k tomu je slepý...prý měl být utracen...chudinka :(
Ale koukejte!:))))
Nu...na náor má právo každý,  tak mně shazujte jako kotě do  řeky....:D

6 komentářů:

  1. souhla, toho slepého už jsem kdysi viděla, sice bych nedělala takový porpask kvůli prvnímu vydeu kde koníkovi nevyšel odkosk a spadl, ale jsou takové případy, kdy prostě lidi ztrácejí soudnost a ke koník se fakt choat neumí =/ zrovna nedávno na fb jsem viděla vysmátou holku co říkala že se svojím koněm umí vzpínání ale jenom mu za otěže visela v tlamě aby nespadla =´( smutné

    OdpovědětVymazat
  2. ten slepý je šikovný, jinak ta holka.. já nevím.. nestalo se to prostě omylem? to se může stát.. nemám jinak co dodat..

    OdpovědětVymazat
  3. Jako Zip (nebo jak se ten slepý koníček jmenuje) je opravdu mooooc šikovný. Stát se může, že kůň špatně skočí, ale po tomhle videu se boím jezdit na koni :')

    OdpovědětVymazat
  4. To první video je hrozné ! nepatří právě tomu koni fotka z obrovskými škrábanci na břiše jemu ?

    To druhé není tak špatné , myslím že tím byčeh ho naváděla né byla , ale tu plachtu si mohla odpustit

    OdpovědětVymazat
  5. Občas sa proste stane že koníkovi ani jazdcovi nevyjde skok, určite ich to oboch poriadne bolelo, ale videla som už aj horšie videá ;)
    Zip je dokonalý koník, je krásne vidieť, ako si dôverujú :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já na to první video mám trochu jiný názor. Neukamenuj mě, prosím.
    Vrcholový jezdecký sport je hodně diskutebilní. Je to pro zvířata přijatelné? Nebo je to jen byznys o prachy? Rozhodně je většina koní, které závodit - ať už skákat či běhat, moc baví a ta radost z nich jde poznat. Ale jsou také koně, kteří se stávají spíše oběťmi nenasytné touhy po slávě anebo po vítězství. To je hodně špatné. Avšak stále jsem přesvědčena, že takovýchto případů je ještě pořád méně než těch, co jsme uvedla jako první.
    V tomto videu si myslím, že šlo spíše o náhodu. Koník i jezdkyně po tom byli možná hůře, než-li to vypadá. Koukla jsem na fotky jejího rentgenu a ta rozdrcená pánev - jak na ní koník spadl - jistě by jistě byl dost velký trest za to, pokud by to byla její vina. Co jsem četla, tak koníkovi to nějakou ujmu přineslo, ale už jsou oba d pohodě. Za to můžeme být rádi.
    K druhému videu nemám slov. Ano, toto je umění s velkým u a je škoda, že takhle s koněm umí pracovat pouze málokdo. Je to dokonalé souznění a největší odměna za tu dlouholetou dřinu u koní, ale toho dosáhne pouze člověk, který ke koním promlouvá srdcem. Tak ať jich přibyde co nejvíc takových! :)
    Uf, kupříležitosti tě pozvu ke mě na ranch, konečně se tam již něco děje :).

    Nina (Koník)

    OdpovědětVymazat

Nepiště sem vulgární a sprosté nadávky.
Pokud se chcete vyjadřovat, tak slušně. Neberu ani ,,zahvězdičkovaná" slova.